Sake Rijpkema

Fotografie

Reportages - en meer

Buitenland

Gebruiksaanwijzing: Klik op de Naam of de bijbehorende foto om de betreffende reportage (-s) te bekijken!


Dit jaar (2017) reisde ik voor het eerst naar Afrika, naar Kameroen op precies te zijn. Mijn opdracht was niet om daar te fotograferen, maar om ontwikkelingsprojecten te bezoeken en daarover te rapporteren. Veel gelegenheid om te fotograferen heb ik helaas niet gehad, maar ik vind het toch wel leuk om er iets van te laten zien. Zie hiervoor:

Kameroen 2017

Hier zijn enkele waterprojecten te zien van de organisatie LiveBuild, en een kerkdienst. Hopelijk binnenkort meer...


Tot ruim 10 jaar geleden heb ik veel verre (en vaak ook lange) reizen gemaakt, met name in Azië. Begin 2016 kon ik eindelijk weer eens een wat langere verre reis maken, terug naar India waar ik al verschillende keren eerder had gereisd. Ik maakte daar onder meer een serie reportages van projecten van de organisatie Calcutta Rescue in Kolkata. Liefde-werk-oud-papier. Zie hiervoor

India 2016

               Van die India-reis heb ik nog veel opnamen liggen die ik nog moet uitzoeken en afwerken. Ik hoop daar binnenkort aan toe te komen, dan zal ik deze paragraaf verder aanvullen.

 


 

Van eerdere reizen heb ik nog veel meer werk liggen wat ik hier binnenkort ook hoop te laten zien. Ik begin nu met een aantal reportages uit een eerdere reis naar India, 15 jaar eerder:

India 2000-2001

               Via deze Index zijn fotoseries te zien van het Gouden Tempel-complex in Amritsar, Punjab; van de jaarlijkse Kamelenmarkt met bijbehorend Festival in Pushkar, Rajastan; van Dharavi, destijds de grootste krottenwijk van Azië, en de Dobi Ghats -- een soort openlucht-wasserette waar honderden (of zijn het duizenden?) mensen handmatig de was doen --, beide in Mumbai (Bombay); en tenslotte een serie foto's van Calcutta Rescue-projecten (waar ik in 2016 dus nog eens ben gaan kijken).