Sake Rijpkema

Fotografie

Reportages - en meer

Door de Jaren Heen

Gebruiksaanwijzing: Klik op de Naam of de bijbehorende foto om de betreffende index-pagina te bekijken!


 

Via deze pagina laat ik graag wat divers werk zien dat ik maakte naast het "gewone" opdrachtwerk. Vaak maakte ik dit in de hoop dat ik er wat van zou verkopen via mijn Agent Hollandse Hoogte. Soms op verzoek van HH, soms op eigen initiatief. In de loop van 2014 bleek dat dit voor mij niet meer lonend was..., de markt was inmiddels ingestort, HH verkocht steeds minder en dan ook nog eens voor steeds minder geld. Ik ben daar daarom voorlopig mee gestopt.

Toch heeft het af en toe leuke serietjes opgeleverd. Niet allemaal even interessant, maar toch: regelmatig zitten er toch heel leuke dan wel mooie beelden tussen -- al zeg ik het zelf. Ik heb e.e.a. per jaar geordend, voor wie geïnteresseerd is.

 

2014

               Via deze Indexpagina is o.a. een reportage te zien die toont hoe de Japanse fotograaf Photographer Hal foto's maakt van mensen in plastic wat hij vacuum zuigt.

               Verder ook Politie op het Water, en Ajax-supporters die het landskampioenschap vieren rond het Leidseplein. En hoewel dat eigenlijk al begin januari 2015 was smokkelde ik hier ook een serietje in dat ik maakte van de Charlie Hebdo-demonstratie op De Dam, na de aanslag in Parijs.


 

2013

               Eind oktober 2013 was er een duizelingwekkende Herfststorm, en doordat er nog veel blad aan de bomen zat gingen er erg veel bomen om. Doodzonde... Schrale troost was dat het wel bijzondere plaatjes opleverde. Te zien via deze index:

               Ook daar te vinden de Canal Parade -- altijd leuk, mits mooi weer --, het heropende Rijksmuseum. En meer.


 

2012

               Dit jaar leverde wat minder reportages op die ik kan laten zien -- ondermeer om redenen van privacy. Maar in de reportage in Nemo zitten toch wel weer beelden waar ik zelf vrolijk van wordt.

               En dat geldt ook voor de Negen Maanden Beurs en de eerste Hiswa te Water in Amsterdam.


 

2011

               Erg leuk om te doen: de MuseumNacht. In Amsterdam wordt deze n8 sinds 2000 elk jaar georganiseerd op de eerste zaterdag van november. In 2011 deden er 45 musea mee, en daarvan bezocht ik er tussen 7 uur 's avonds en half 2 's nachts maarliefst 12.

               Ook gedaan in 2011: de AutoRAI. Daar was ik al eerder, Hollandse Hoogte vond het leuk om mij daarvoor te vragen juist omdat ik niks met auto's heb, en deze keer besloot ik het eens anders te doen... Ik vind het leuk, maar helaas..., niks van verkocht. Heel gek. En de eerste ZombieWalk blijft bijzonder.


 

Bedoeling is dat ik de komende tijd nog dieper ga graven in mijn archief en dat er nog de nodige jaren aan deze pagina worden toegevoegd.