Sake Rijpkema

Fotografie

Reportages - en meer

Opdrachtgevers

Gebruiksaanwijzing: Klik op de Naam of de bijbehorende foto om de betreffende reportage te bekijken!


Via deze pagina wil ik beelden laten zien die ik maakte voor opdrachtgevers voor wie ik de laatste jaren regelmatig werkte.

 

Sinds 1991 ben ik aangesloten bij

Hollandse Hoogte

               destijds nog een tamelijk exclusief fotobureau. (Inmiddels is het enorm uitgedijd). Al meer dan 25 jaar dus... Opdrachtwerk voor derden waarvan ik vermoed dat het interessant is voor het HH-archief gaat daarheen, net als "vrij werk", d.w.z. werk wat ik niet in opdracht maakte. Via Hollandse Hoogte zijn foto's van mij terechtgekomen in de meeste landelijke kranten, en vele bekende en minder bekende tijdschriften en andere media.

Bovenstaande Link verwijst naar een overzicht van werk door de jaren heen, veel daarvan is te vinden in het archief van Hollandse Hoogte.

 


 

Mijn belangrijkste opdrachtgever de laatste jaren (sinds 2008) was en is

Het Academisch Medisch Centrum - AMC

               Omdat ik hiervoor zoveel verschillend werk gemaakt heb (zowel reportages als portretten) leidt deze link

               naar een eigen AMC-pagina met verwijzingen.


 

Een opdrachtgever waar ik al veel langer voor werk is

Binnenlands Bestuur

Dit is "een onafhankelijk magazine voor de hoger opgeleide decentrale ambtenaar en lokale bestuurder". Klinkt saai, maar dat is het niet!

               Wanneer mijn eerste foto's in Binnenlands Bestuur stonden weet ik niet meer precies, ik vermoed eind jaren 90 via Hollandse Hoogte. Mijn digitale archief gaat terug tot rond de eeuwwisseling. Bovenstaande link gaat naar een ruime selectie beelden die ik maakte voor BB, vooral portretten, maar af en toe ook meer reporatage-achtig werk. De eerste beelden zijn het meest recent, het laatste is uit 2001.


 

JONG & Ambtenaar 2018 -- uitgave Binnenlands Bestuur

Van juli tot oktober 2017 doorkruiste ik het hele land om portretten te maken voor

              Deze speciale uitgave van Binnenlands Bestuur is bedoelt om jonge mensen te laten zien dat het best wel okay is om ambtenaar te worden.

 


Zichtlijnen

               is een blad waarvoor ik vanaf 2015 twee jaar fotografeerde..

               Het is een tweemaandelijks magazine dat wordt uitgegeven door de Vereniging van Podiumtechnologie (VPT). Gericht dus op (vooral) theatertechnici. Erg leuk, niet in de laatste plaats omdat de theaterwereld erg creatief is en voor mij tamelijk onbekend terrein. Voor Zichtlijnen maakte ik vooral de openings-spreads, foto's over twee pagina's met een bescheiden tekstblok onderaan de pagina over de foto; en foto's bij een rubriek waarbij een bekende theaterpersoonlijkheid geportretteerd werd met zijn/haar technicus (m/v).


 

SoziO

               is een "Vakblad voor Sociale Professionals en het Sociale Domein"

               Het blad levert mij niet heel veel werk, vooral portretten, maar al wel heel lang.


 

Het blad waar ik het langst voor heb gewerkt is

Jong aan de Amstel

               Helaas, het is deze zomer gestopt te bestaan, na 16 jaar. Het verscheen 4 keer per jaar, de laatste twee jaar drie keer per jaar, en er waren maar weinig nummers waar géén beelden van mij instonden. En al werden mijn foto's vaak gruwelijk aangesneden en geplaatst, het was wel erg leuk om voor te werken.

               De eerste 8 jaar verscheen het blad in zwart/wit, de tweede 8 jaar in kleur. Bovenstaande Link leidt naar een heel ruime selectie uit mijn werk in kleur voor Jong.