Sake Rijpkema

Fotografie

Reportages - en meer

Project Prisma

Gebruiksaanwijzing: Klik op de Naam of de bijbehorende foto om de betreffende reportage te bekijken!


 

Begin 2015 begon ik aan mijn Project Prisma. Stichting Prisma is een vrijwilligersorganisatie in Amsterdam die activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. De volgende 3 maanden bezocht en fotografeerde ik 14 verschillende activiteiten voor volwassenen, zoals stijldansen, een kook- en eetgroepje, strandjutten en een talentenshow.

 

De resultaten hiervan zijn te zien via de

Prisma Index        

Toen ik hieraan begon had ik nog geen duidelijk idee wat ik met dit project zou willen, of welke kant het zou opgaan. Het is vrij werk (dus niet in opdracht), en (vooralsnog) zonder dat het me financieel wat oplevert. Ik vond het leuk om te doen, verwachtte dat het mooie foto's zou opleveren, en wat het allemaal direct zinvol zou maken was dat Prisma mijn foto's goed kan gebruiken.


 

Nadat ik met deze activiteiten wel een beetje klaar was werd de vraag: hoe nu verder? Wat mij leuk lijkt is om meer te laten zien van het dagelijks leven van een aantal "Prisma-klantjes".

Zo ontstond het idee om

Portretseries

               te gaan maken en daarbij mensen een dag (of meer) te volgen.


 

Ondertussen

              fotografeer ik regelmatig activiteiten en gebeurtenissen op verzoek van Prisma voor gebruik in diverse publicaties. Ook dat levert soms mooie reportages op.