Sake Rijpkema

Fotografie

Reportages - en meer

Introductie

Gebruiksaanwijzing: Klik op de Naam of de bijbehorende foto om de betreffende reportages te bekijken!


 

Welkom op mijn Site

              Hier is héél veel werk te vinden wat ik de afgelopen jaren maakte -- en er komt nog meer bij. Kijk vrij rond, op de Info-pagina (in het menu rechtsboven) staan zo nodig wat tips voor navigatie.


 

Dan volgt hier wat toelichting op de hoofdstukken uit het Menu.

Eind 2018 begon ik in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam een nieuw project:

Vrijwilligers

Deze reportages zijn bedoeld voor de vernieuwde website van MUG, en er zullen regelmatig nieuwe reportages worden toegevoegd.


 

Hoogtepunt voor mij in 2017 was mijn reis in februari naar

Kameroen

Ik bezocht er diverse hulpprojecten, en heb daar beeldverslagen van gemaakt. Oh ja, en ook van een kerkdienst.


 

Hoogtepunt voor mij in 2016 was mijn reis in februari en maart naar

India

Ik bezocht er diverse hulpprojecten, en heb daar beeldverslagen van gemaakt.


 

Waar ik in 2015 met veel plezier veel tijd in stak is mijn

Project Prisma

Stichting Prisma is een vrijwilligersorganisatie die activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2015 heb ik 14 van die activiteiten gefotografeerd. Daarna heb ik nog twee reportages gemaakt van het dagelijks leven van Sjors (die ik als deelnemer van Prisma-activiteiten had leren kennen). Momenteel staat dit project op een laag pitje, maar ik hoop het weer op te pakken.


 

In het hoofdstuk

De Jaren

               is werk te zien Door De Jaren Heen. Geordend per jaar. Het een beter en/of interessanter dan het ander, maar bijna altijd zitten er in een serie minstens een paar beelden die de moeite waard zijn -- al zeg ik het zelf...

Nu loopt dit overzicht nog van 2014 t/m 2011, maar bedoeling is dat ik nog verder ga graven in mijn archief en meer werk er zal bijplaatsen.

 


 

Buitenland

In dit hoofdstuk zijn nu alleen nog maar reportages te zien uit India. Naast die welke ik in 2016 maakte zijn dat series uit 2000 en 2001.

Onder meer beelden van het Gouden Tempel-complex in Amritsar, de Kamelenmarkt in Pushkar, en een bijzondere serie uit Dharavi, (toen) de grootste krottenwijk in Azië, in Mumbai (Bombay).

Binnenkort meer werk van reizen die ik maakte in o.a. Laos, Birma, Cambodja en Vietnam!

 


 

Het hoofstuk

Portretten

               spreekt voor zich: een ruime selectie portretten voor diverse opdrachtgevers.


 

Tot slot het hoofdstuk

Opdrachtgevers

Voor buitenstaanders lijkt mij het AMC het interessantst, daarvoor deed ik de laatste jaren het meest, en voor het AMC heb ik daarom een aparte inhoudspagina gemaakt.


 

Ik moet nog flink knutselen aan deze site. De hoofdstukken De Jaren en Buitenland worden nog verder uitgebreid. Veel reportages kunnen nog wel wat meer toelichting gebruiken, en sommige foto's willen graag een bijschrift. Dus: kom vooral nog eens kijken!