Sake Rijpkema

Fotografie

Reportages - en meer

Portret Series

Gebruiksaanwijzing: Klik op de Naam of de bijbehorende foto om de betreffende reportage te bekijken!

Als voortzetting van mijn "Project Prisma" lijkt het mij leuk om meer te laten zien van het dagelijks leven van een aantal "Prisma-klantjes". Een van die klantjes is Sjors, ik was hem al bij verschillende activiteiten tegen gekomen, en hij is dan ook te zien in verschillende van mijn eerdere reportages.

Sjors (26)

               woont bij zijn ouders en heeft een drukke agenda. Ik volgde hem twee dagen. De eerste dag ging ik mee naar

Zorgboerderij Bruintjes

               bij Abcoude, Sjors gaat daar twee dagen per week heen.

 

Een week of drie later heb ik hem nog een dag gevolgd.

De Woensdag van Sjors

               is een volle dag. Hij begint de dag met taalles. Hij werkt een paar uur in een Delicatessenzaak, gaat naar Fitness.

               Doet boodschappen, en helpt met koken. 's Avonds gaat hij ook nog naar dansles (een Prisma-activiteit), maar dat trok ik die dag niet meer. Een deel van de woensdag heeft Sjors begeleiding van Annegeert.


 

De volgende Prisma-deelnemer die ik een dag volgde was

Roberto

                Roberto woont met begeleiding in een zorgvoorziening in Amsterdam West. Een paar keer per week gaat hij naar Zorgboerderij Landlust in Diemen, waar hij het prima naar zijn zin heeft. Samen met enkele anderen vormt hij daar een autistengroep. Er wordt gezamenlijk thee gedronken en geluncht, en Roberto helpt mee met het voorbereiden daarvan en met de afwas. Favoriete individuele bezigheid voor hem is het uitscheuren van pagina's uit tijdschriften. Ook luistert hij graag naar muziek (hij is fan van K3).

               's Middags is het tijd om gezamenlijk buiten papier te gaan prikken. In de omgeving van Landlust valt dat nog niet mee, want Roberto's groep is niet de enige die dat vanuit Landlust doet. Maar Roberto is zeer bedreven en weet ook de laatste peuk te vinden en af te voeren. Daarna is het tijd om afval te scheiden en weg te brengen.


 

Hoop en bedoeling is dat er meer portret-series zullen volgen.